DUKET SE PO TRASHEN PUNËT RRETH TRUALLIT TË SHTËPISË


Frank Shkreli

SË NËNE TEREZËS NË SHKUP – Ka gisht edhe një firmë nga Shqipëria

Nga Frank Shkreli

Pardje kisha bërë një analizë modeste mbi njoftimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut, (ITSHKSH-së) ndaj asaj që thuhej se është, “Shlyerja e çdo gjurme të shtëpisë së Nënë Terezës”, nobelistes shqiptare, në sheshin e Shkupit. Unë citova një deklaratë për mediat vendore në Shkup të Shefit të ITSHKSH-së -- një ent zyrtar ky i akredituar nga qeveria e Maqedonisë së Veriut -- Z. Skender Asani, në të cilën shprehte indinjatën e tij të thellë për këtë veprim të pa përgjegjëshëm. Z. Asani e ka e cilësuar shlyerjen e çdo gjurme të shtëpisë së Nënë Terezës në Shkup si, “një sulm ndaj figurës së Nënës Terezë, ndaj veprës së saj të njohur dhe të pranua