Duke kërkuar kurorën e Jugut


Kristo Çipa “Mjeshtër i Madh”

Duke kërkuar kurorën e Jugut

(Rreth vëllimit poetik “Dashuri Jugu” të Fatmir Terziut)


Nga Kristo Çipa “Mjeshtër i Madh”


Nuk është as Lord Bajroni as Eduard Liri (dy anglezë të shekullit XIX) që përshkruajnë mbi supet e vargjeve dhe penelatave befasitë e Jugut të Shqipërisë, por është poeti Fatmir Terziu që përthith peisazhe e gatuan vargje që “do luten të vdesin në shekuj”. Ndërsa dy të parët vinin nga Londra dhe deheshin me bukuritë e Jugut shqiptar, ky i treti që “zgjuhet në gjuhën e tij” ikën si lumë i marrë drejt Grenuiçit, atje ku fatet tona shpesh janë murosur si Argjirua dhe Rozafa.