Donald Lu, i nominuar për Ndihmës Sekretar


Donald Lu, i nominuar për Ndihmës Sekretar, Byroja e Çështjeve të Azisë Jugore dhe Qendrore, Departamenti i Shtetit


Donald Lu, një anëtar i karrierës së Shërbimit të Lartë të Jashtëm, Klasa e Ministrit-Këshilltar, ka qenë ambasador i SHBA në Republikën Kirgistan që nga viti 2018. Më parë, Lu ishte Ambasador i SHBA në Shqipëri. Ai ka shërbyer gjithashtu si Zëvendës Shef i Misionit, Ambasada Amerikane Delhi i Ri, Indi, Zëvendës Shef i Misionit dhe i Ngarkuari me Punë, Ambasada Amerikane Baku, Azerbajxhan dhe Zëvendës Shef i Misionit, Ambasada Amerikane Bishkek, Republika e Kirgizisë. Më parë, Lu ishte Zëvendës Drejtor, Zyra e Çështjeve të Azisë Qendrore dhe Kaukazit Jugor, për Departamentin e Shtetit dhe, para kësaj, Asistent Special për Ambasadorin për Shtetet e Re të Pavarura. Ai gjithashtu mbajti postime në Indi, Gjeorgji dhe Pakistan. Lu fitoi M.A. dhe B.A. diploma nga Universiteti Princeton. Ai është përfituesi i Çmimit Rockwell Anthony Schnabel për avancimin e marrëdhënieve SHBA-Bashkimi Evropian. Ambasadori Lu flet dhe lexon shqip, Rusisht, Azerbajxhanisht, Gjeorgjisht, Afrikën Perëndimore Krio, Hindisht dhe Urdu.