DITA E TË DASHURUARVE


  Sami Hidri

  Sami Hidri Iowa-USA

  DITA  E TË  DASHURUARVE

  Rrija dhe rrija kur isha ende I ri Mendohesha thellë në vetmi Zogjtë shikoja kur fluturuan Ëndërrat kur u zgjuan më burrëruan

  Ndermjet njerëzve të rrallë dikush kalonte Kush zemrën tënde do ta ngacmonte Buzëqeshje të dhashë kur mu afrove Kete shpirtin tim e pervelove

  Ujvarat e malit tatepjete shkuan Disa pika uji mbi ty qëndruan Rrëshqitën mbi fytyrën tënde të mijat duar Kur mbi Kozicin perballe pemet drithëruan

  Rrugicat me kalldrem ishin te shtruar Sa herë në to kishim kaluar Trandafilat në krahë të tyre kishin mbirë Dashuria për ty më beri si te pire

  9 Shkurt 2020

  BUZË LIQENIT

  Pogradec kurore me ke Endërra time ku më fle Tek liqeni me dallge shumë Tek pishat  pranë një lumë

  Mjellmat mbi ujë qëndrojne Zogjtë mbi mal fole krijojnë Atje është dhe foleja time Që u rrita me thërrime

  Rërë në buzë të ujit më përvëlove Shpirtin më drithërove Ëndërr më ëndërr me cove Poezitë e Lasgushit më kujtove

  9 Shkurt 2020

  45 views

  Shkrimet e fundit