Diferenca mes shtetarëve/gjeneralëve në 3 sisteme


Piro Ahmetaj

Diferenca mes shtetarëve/gjeneralëve në 3 sisteme, e pakrahasueshme dhe me vite dritë larg:

1. Gjeneralët e Pentagonit = shëmbulli i përgjegjshmërisë së shtetarëve, ndaj rendit Kushtetues, vlerave demokratike, bashkëqytetarëve dhe nderit të kombit !

2. Diktaturat, Koreja e Veriut, RSH para 91, etj ku gjeneralët pa spaleta, vrasin si terroristë (pa gjyq) bashkAtdhetarët, vetëm në emër të përjetësimit të pushtetit të Udhëheqësit të Pavdekshëm.

3. Autokracitë dixhitale si RSH-2021, ku s’ka as ministra, as gjeneralë, as kryebashkiak, por vetëm Udhëheqesi i Lavdishëm, i rrethuar nga garda e shtetarëve yes-men, oligarkët dhe sekserët e pushteteve.

Kështu, Demokracia mbetet mision “i pa përfunduar”, prandaj mbarëShqiptarëve, do t,ju duhet të zgjedhin (jo kamikazë të Super-Udhëheqësve), por me votë 100% përfaqësuesit ata që duan, shtetarë të përunjur dhe të përgjegjshëm ndaj qytetarëve, vlerave demokratike dhe prestigjit të nëpërkëmbur të kombit.

Shpresëplotë se në 25 prill do t’ja ta ri-kthejmē në shinat e demokracisë funksionale, si dhe gjithē Europa.

Ju faleminderit Photot ilustruese bashkëngjitur flasin vetë!

25 views0 comments

Shkrimet e fundit