top of page

Dendësi


Dendësi

Astrit Lulushi


Toka bëhet më e mbushur me njerëz. Varësia jonë nga fqinjët bëhet më intime. Jeta nuk mund të mbetet e tolerueshme nëse nuk mësojmë ta lëmë njëri-tjetrin të qetë në të gjitha çështjet që nuk janë me interes të menjëhershëm dhe të dukshëm për komunitetin.

Ne duhet të mësojmë të respektojmë privatësinë e njëri-tjetrit; të mos imponojmë standardet tona morale ndaj njëri-tjetrit.

Socialistët - si njerëz që marrin të drejtat, por jo detyrimet - imagjinojnë se standardi i tyre moral është standardi moral; ata nuk e kuptojnë se epokat e tjera dhe vendet e tjera, madje edhe grupe të tjera në vendin e tyre kanë standardet morale të ndryshme nga të tyret, për të cilat ata kanë të drejtën e njëjtë sa ata për të tyret. Për fat të keq, dashuria për pushtetin, e cila është rezultat i natyrshëm i vetëmohimit komunist, e bën atë më ekzekutiv se njerëzit e tjerë dhe e bën të vështirë për Të tjerët t'i rezistojnë. Le të shpresojmë se një edukim më i gjerë dhe një njohuri më e gjerë e njerëzimit mund të dobësojë gradualisht aromën e mjeshtrave tanë tepër të virtytshëm.

11 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page