top of page

Degën e vjetër e rrëzon dhe një erë e lehtë.Epigrame bashkëkohore

Një grimcë

Një fjalë e nxituar miqësinë e shkatërron,

një grimcë fare e vogël rëre syrin qorron,

e nxjerrë “grimcën”, kush i qetë arsyeton,

miqësinë e mirë s`e gjen dot gjithmonë!


Dordolecë për sorrat

Ju që pareshtur njerëzinë nëpër gojë mbani,

që merreni me thashetheme dhe duke sharë,

për të gjithë miqtë e të njohurit tuaj s`vleni,

as si dordolecë për të trembur sorrat në arë!


Mos gabo!


Kur ti fillon e shkruan biografinë,

rrugën e jetës tënde mirë kujto,

ndonjë përvojë e hidhur t ‘thotë:

mos më përsërit më, mos gabo!

Delikate

Miqësia në moshë të vjetër bëhet delikate,

prishet shpejt edhe nga një fjalë pa të keq,

ndaj kujdes në çdo fjalë dhe në çdo veprim,

degën e vjetër e rrëzon dhe një erë e lehtë.


Marrëzi!

Futesh në autostradë euforik e me gaz në dërrasë,

me një Mercedes-Benz ti me shkathtësi parakalon,

harron se shpejtësia e kthen Benzin në përbindësh,

në fund të rrugës, në karrocë me rrota përfundon!


Sinqeritet dhe dashuri

Ju ndryshoni gjendjen shpirtërore në familje,

duke ndryshuar perdet e vendet e mobilieve,

duke blerë një qen, duke shtuar vazo me lule,

duke i bërë sa më të çelura ngjyrat e mureve.


Këto ndryshojnë gjendjen tuaj shpirtërore, por,

diçka tjetër krijon më shumë gëzim e kënaqësi,

është magjia që e bënë më t ‘lumtur një shtëpi:

shprehni më shumë sinqeritet e dashuri!


22 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page