DASHURIA E JETËS
  Poezi nga Kadrije Gurmani


  Nëna Europe

  Mbytur nën ethet e zjarrta të pasigurisë e të pashpresës. Të nesërmen s’mund ta lëmë përgjatë errësirës të notoje. Si shkrumbëzim i agimit që shtrihet pertej ne horizont. Gjurmët e trandafilit në qiellin e pastër të ravijëzojmë K G.2010 ripostim


  DASHURIA E JETËS


  Ti pandeh, se të kam humbur,

  por ti je brenda meje

  me mure të dashur rrethuar,

  që t’i shembësh këto mure

  Duhet të kthehet koha e Mesjetës,

  por kjo është thjeshtë e pamundur……….

  …çmenduri e përsosur,

  se të kam futur mes jetës

  time të plagosur ….

  Në Kishën e Laçit .2015

  PRITJA ME BËHET SREHË.

  Pritja,

  mua më shoqëron në ëndërr.

  e ndjek ngadalë dhe si hije më largohet

  Pres,

  që kokën prapa të kthejë, të shikoje fytyren time të heshtur

  Pres,

  Gjithmonë kam pritur,

  të shikoj syrin tënd të kalter që shkëlqen…

  Unë përsëri do pres,

  tek dritarja hapur nga qielli,

  ku yjet shuajnë terret për çdo natë,

  sepse jam e dashuruar…..

  e pritja…, më bëhet srehë.

  37 views

  Shkrimet e fundit