top of page

Cilat rregulla dhe udhëzime do të lirohen?


Çfarë tha Kryeministri Boris Johnson?


Në një konferencë në Downing Street, Z. Johnson tha se qeveria po kërkonte të "largohej nga kufizimet ligjore" dhe në vend të kësaj do t'i lejonte njerëzit "të merrnin vendimet e tyre të informuara në lidhje me mënyrën e menaxhimit të virusit".

Por ai tha se pandemia ishte "larg nga e mbara".

Megjithëse Kryeministri foli për rëndësinë e "rihapjes së shoqërisë sonë" më 19 korrik, konfirmimi i heqjes së kufizimeve dhe udhëzimet në atë datë nuk do të ndodhin në të vërtetë deri në 12 korrik, kur të dhënat e fundit të shëndetit Covid do të rishikohen.

Ndërsa Z. Johnson po fliste, Sekretari i Shëndetësisë Sajid Javid përshkroi planet në Parlament - duke i përshkruar ato si "rivendosjen e lirive".

Cilat rregulla dhe udhëzime do të lirohen?

Nëse miratohet në 12 korrik, e mëposhtmja do të ndryshojë në Angli nga 19 korriku:

Distanca sociale / mbulesat e fytyrës

 1. pa kufizime në kontaktet shoqërore

 2. Rregulli 1m plus është hequr (përveç në disa cilësime, siç janë portet e hyrjes dhe cilësimet mjekësore)

 3. nuk ka kërkesa ligjore për mbulesat e fytyrës (megjithëse përdorimi i tyre do të këshillohet ende në spitale, ambiente të kujdesit shëndetësor dhe hapësira publike të mbyllura, të mbushura me njerëz)

Ngjarjet / mikpritja / bizneset

 1. klubet e natës lejohen të rihapen

 2. kufijtë e kapaciteteve për bizneset do të hiqen

 3. bizneseve të mikpritjes nuk do t'u kërkohet më të ofrojnë vetëm shërbime tryeze

 4. pa kufizime në numrat në dasma dhe funerale

 5. nuk ka kufizime në adhurimin dhe këndimin e përbashkët

 6. pa kufizime për njerëzit që marrin pjesë në koncerte, teatro ose ngjarje sportive

 7. nuk ka kërkesa ligjore për certifikatat Covid për çdo vend apo ngjarje

 8. Udhëzimet për punën nga shtëpia gjithashtu do të përfundojnë dhe kufijtë për vizitorët e emëruar në shtëpitë e kujdesit do të hiqen.


Testimi simptomatik dhe gjurmimi i kontaktit do të vazhdojnë - dhe ai do të mbetet ende një kërkesë ligjore për të vetë-izoluar nëse dilni pozitiv për Covid.


Z. Johnson tha se do të kishte njoftime më vonë këtë javë në:


 1. heqja e flluskave të shkollës dhe izolimi i kontaktit për nxënësit

 2. heqja e nevojës për vetë-izolim të njerëzve të vaksinuar plotësisht kur kthehen nga vendet e "listës së vendeve Amber"


Por, a nuk janë në rritje rastet e Covid?

Po, dhe ato pritet të vazhdojnë të rriten ndërsa lehtësimet lehtësohen.


Por, për shkak të programit të vaksinimit, lidhja midis infeksioneve dhe shtrimeve në spital dhe vdekjeve është dobësuar.


Downing Street thotë se shtrimet në spital, sëmundjet e rënda dhe vdekjet do të vazhdojnë, megjithëse në një nivel shumë më të ulët sesa para fillimit të vaksinimeve.


Z. Johnson u tha gazetarëve se koha midis goditjeve të para dhe të dyta për nën-40 do të shkurtohet nga 12 javë në tetë.


"Kështu që të gjithë të moshës 18 vjeç e lart duhet të dyfishohen nga mesi i shtatorit."


Rregullat e paraqitjes grafike pritet të qëndrojnë në fuqi deri më 19 korrik

Cila është më e fundit në Irlandën e Veriut?

Kufizimet në tubimet në natyrë janë lehtësuar:


Deri në 15 persona, përfshirë fëmijët, nga pesë familje mund të takohen në kopshte private

Kufijtë e numrave për tubimet e organizuara në natyrë janë hequr - tani bazuar në vlerësimet e rrezikut

Muzika e drejtpërdrejtë lejohet në pub-et dhe ambientet në "nivele të ambientit" për të lejuar bisedë normale - pa kufizim të vëllimit jashtë

Rishikimi tjetër i kufizimeve pritet në 8 korrik.


Cila është më e fundit në Skoci?

Skocia pritet të kalojë në nivelin zero të mbrojtjes Coronavirus në 19 korrik, me të gjitha kufizimet e tjera të mëdha ligjore të planifikuara të hiqen më 9 gusht.


Por qeveria Skoceze thotë se do të ketë "nevojë të vazhdueshme" për mbulesa fytyre.


Ndërsa masat janë "nën rishikim", ajo thotë se njerëzit ende mund të pritet të mbajnë maska ​​në transportin publik dhe në dyqane.


Cila është më e fundit në Uells?

Heqja e kufizimeve të koronavirusit është ndërprerë, por disa ndryshime janë bërë në rregullat aktuale - përfshirë:


Nuk ka kufizim në numrat që marrin pjesë në pritjet apo zgjimet e dasmës / partneritetit civil - tani përcaktohet nga madhësia e vendit dhe vlerësimi i rrezikut

Vendet e vogla të muzikës dhe komedisë bazë mund të funksionojnë në të njëjtën bazë si pub-et dhe kafenetë - bazuar në numrat në madhësinë e vendit

Fëmijët e shkollës fillore në të njëjtin grup kontakti ose flluskë mund të qëndrojnë brenda natës në qendrat rezidenciale të arsimit në natyrë

Më shumë rregulla të Uellsit Covid-19 mund të ndryshojnë gjatë javëve të ardhshme nga të qenit kërkesa ligjore në këshillat qeveritare, sipas një ministri Uellsian.


Rishikimi tjetër do të pritet në 15 korrik.

55 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page