top of page

Buzëqeshja


Nezi Plaku Velaj

Edhe një buzëqeshje e thjeshtë ka vlerë, Në sytë e dikujt që vuan, nga netët e pa gjuma, Një buzëqeshje e thjeshtë thotë shumë, Për një zemër që vuan e sëmurë lëngimesh.


Buzëqeshja me shpirt ka tjetër vlerë, Ndryshe nga fjalët që ti dëgjojmë s'duam , Buzëqesh dhe kur jeta buzëqeshje s'të jep, Të buzëqeshim pra, të japim buzëqeshje sa më shumë!


Buzëqeshja të mëson si të duam njerzit , Të themi një fjalën mjaltë, zëmra të shërojmë, Ta kthejmë buzëqeshjen në rreze djelli, Të ngrohim gjithë botën kur' djelli të mungojë.


Ndoshta duhet të buzëqeshim pak më shumë, Atë buzëqeshje dhe zogjtë shumë e duan, Cicërimat në pemë i kthejnë në këngë , Buzëqeshjen si një buqetë mbajnë në duar.


Buzëqeshja i mblodhi në grusht mbrëmjeve yjet, T'i shtrëngoj fort në gji, o sa kam nevojë! Me buzëqeshje i ftova agimeve edhe rrezet e diellit , Koloritet e ylbereve ngjyra buzëqeshjesh lëshojnë.

Nezi Plaku Velaj Tiranë 3. 11. 2020

65 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page