Britanikët nuk duan pasaporta Covid-19


Mijëra britanikë kanë protestuar në Londër kundër mbylljes dhe pasaportave Covid-19, e cila gradualisht po lehtësohet për shkak të futjes së mundshme të pasaportave shëndetësore për të luftuar pandeminë e koronavirusit.


Bartja e banderolave ​​dhe posterëve që shkruanin “Ata ju kontrollojnë”, “Pa maska, pa vaksina, pa burg” dhe “Le ta kthejmë lirinë tonë”, protestuesit “Së bashku për Lirinë” u larguan nga Hyde Park në orën 13:00 sipas kohës lokale.

Pavarësisht nga ndalimi për mbledhjen e një numri të madh njerëzish, disa organizata kanë bërë thirrje për protesta në grupe të vogla kundër masave të fundit epidemiologjike ende në fuqi dhe kundër futjes së mundshme të pasaportave shëndetësore që qeveria po konsideron.

Protesta është zhvilluar në kohën kur Britania e Madhe është duke kaluar një përmisim të dukshëm të situatës me koronavirus.

Koronavirusi ka lënë të vdekur rreth127 mijë njerëz në Britani të Madhe, ndërsa vaksinimi ende po vazhdon.

Pas më shumë se tre muajve karantinë, dyqanet që nuk shesin ushqime dhe gjëra të domosdoshme, tarracat e restoranteve, parukerive dhe sallave sportive në Angli u hapën gati dy javë më parë, duke sjellë gjallëri përsëri në rrugët e qyteteve.

28 views0 comments

Shkrimet e fundit