Britania e Madhe jashtë, Shqipëria në BE ...


John Laughland

John Laughland, i cili ka një doktoraturë në filozofi nga Universiteti i Oksfordit dhe që ka dhënë mësim në universitete në Paris dhe Romë, është një historian dhe specialist në çështjet ndërkombëtare. Ai është i njohur kryesisht për punën e tij në ideologjinë e integrimit evropian dhe për të drejtën penale ndërkombëtare. Ai gjithashtu shkruan gjerësisht për Evropën postkomuniste dhe marrëdhëniet Lindje-Perëndim. Për 10 vjet deri në Mars 2018, ai ishte drejtor i studimeve në Institutin e Demokracisë dhe Bashkëpunimit në Paris. Ai ka shkruar gjerësisht në shtypin britanik dhe evropian dhe ka botuar tetë libra, shumë prej të cilëve janë përkthyer në gjuhë të ndryshme. Më e fundit nga këto është 'Një histori e gjykimeve politike nga Charles I deri te Charles Taylor' (Oxford: Peter Lang, 2008 dhe 2017).


***


Britania e Madhe jashtë, Shqipëria në BE: A po e kompenson BE-ja Brexit-in duke u zgjeruar në Ballkan ose duke kundërshtuar një kërcënim imagjinar ‘Rus?