Brezat krijojnë mbrothtësinë e AtdheutPerpara pak kohesh , ne shtyp u zhvillua nje replike , lidhur me trashegimine kulturore –artistike dhe shkencore , qe u zhvillua ne monizmin e gjate shqiptar. Zeri me i larte , ne keto bisedime , ishte ai i perfaqesusve te te djathtes ekstreme . Simbas ketij zeri , krijimtaria artistike – shekncore , e krijuar gjat monizmit , nuk ka vlere , per te sotmen dhe aq me pak te arthmen e Atdheut tone kapitalist . Nje pjese e ketyre zerave e detajonin probleminn , deri ne eliminimin e veprave letrare , kinematografike dhe artistike , qe ishin krijuar nen diktature . Me te moderuarit , propozonin , te eli