top of page

Brenda dhe jashtë vetes


Brenda dhe jashtë vetes

Fatmir Terziu


Blu, brenda kësaj është Njeriu

pra, fisnik,

reflekton rrugën e mbretërve,

në hapësirë, sy, ujësi.


Blu,

me elegancë,

duke lulëzuar nga brenda luleve,

bartur nëpër ajër, në krahët e butë të fluturave,

dhe detet e stuhishme,

pa dyshim që e pasqyrojnë atë me një pasion të fuqishëm,

sot, si një ditë më parë, edhe unë jam ndjerë blu,

ndërsa shpirti im rritet,

unë ende e shoh veten të paaftë për t'u përballur me demonët e mi.


Kur do të vijë më në fund kjo ditë e fatit?

ndërsa dielli çan retë,

psherëtimë,

psherëtij,

ps…herëtij

brenda një zone ku vetvetiu vij, shkoj dhe vij

brenda kësaj është Njeriu

plotërinë

duke hyrë thellë në një parajsë kënaqësisht të ndyrë

brenda kësaj është Njeriu

plotësinë… e shtrydh deri në yndyrë

duke harruar ku ka hyrë.


Të di se do të jetë një ditë si çdo ditë,

tani për tani, vetëm më lini të pushoj sytë.

215 views10 comments

10 Comments


Ledri Kurti - Kraja

Shume e bukur! Njeriu dhe mendimi! POEZI DHE STIL! Komplimente!

Like

Hiqmet Mehmetaj

Shumë bukur ! Vargje blu ! Sa me kuptim !...

Like

Muça Vladimir

Një këndvështrim tepër i veçantë i vlerave që mbart filozofia e jetës si dhe vlerave që përçon tek lexuesi arti poetik

Like

Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Dec 14, 2020

Rrallë na vjen rasti të lexojmë të tillë poezi. E tëra e përkryer. Pa shih, pa shih ç'vargje "… unë ende e shoh veten të paaftë për t'u përballur me demonët e mi. /… duke hyrë thellë në një parajsë kënaqësisht të ndyrë… "

Qoftë e bekuar pena Juaj! Me shumë respekt, Kazma Gjergji.

P.s. Ju falenderoj për ornamentet grafike e gjetjen e titullit për esenë time të paradokohe.

Like

Fatmir Terziu:

Në fakt kur autorit i vjen në krah dhe në sy ajo që ai ka ndjerë të pëshpërisë me vetëdijen, e më pas ta bëjë pjesë dhe për lexuesin e tij, pikërisht ajo që rrjedh nga dija, njohuria, dashuria për leximin dhe respekti për rrëfimin poetik, nuk mund të mbetesh thjesht tek falenderimi. Nuk është hera e parë që Odise Çaçi krijon një lidhje të tillë respektuese, pasi tek kjo lidhje është më shumë se respekt komenti, dhe ajo që ai në mënyrën më fine shkon tek thellësia e mendimit të zhbirrojë dhe të analizojë konkretisht atë nga këndvështrimi tij profesional.

Kjo vjen si një këmbankë, një zilkë që të zgjon …, se pastaj zilja e madhe bën…

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page