top of page

Bjellorusia dhe Shqipëria nënshkruajnë marrëveshjen pa viza


Bjellorusia dhe Shqipëria nënshkruajnë marrëveshjen pa viza


MOSKE, 27 dhjetor (BelTA) - Një marrëveshje ndërqeveritare bjelloroso-shqiptare për anulimin e ndërsjellë të kërkesave të vizave u nënshkrua në Ambasadën e Bjellorusisë në Rusi në Moskë më 27 dhjetor.Dokumenti u nënshkrua nga Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Bjellorusisë në Rusi Vladimir Semashko dhe Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Shqipërisë në Rusi Arben Gazioni, i tha BelTA shërbimi për shtyp i misionit diplomatik Bjellorusi. Pasi ajo të hyjë në fuqi, marrëveshja do të lejojë që qytetarët e Bjellorusisë dhe të Shqipërisë të hyjnë në vendin e njëri-tjetrit, të qëndrojnë dhe të udhëtojnë në tranzit për një periudhë deri në 30 ditë. Nënshkrimi i marrëveshjes përfaqëson një hap tjetër në liberalizimin e marrëdhënieve në sferën e çështjeve të migracionit. Është krijuar për të thjeshtuar udhëtimet për qytetarët, për të promovuar lidhjet tregtare dhe afariste, turizmin, për të zgjeruar kontakte kulturore, shoqërore dhe humanitare.

27 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page