BIOGRAFIA E NJË VALLTARI
Nga Sabit Rrustemi

Valltari i Karadakut ZIJA ALIU iku sot në amëshim. Duke e përcjellur me dhimbje e lotë kujtojmë biografinë e tij qytetare dhe artistike, të cilën jua paraqesim për kujtesë:

U lind më 22 Kallnor (Janar) 1951, në fshatin Remnik, komuna e Vitisë.

Përgatitjen fillore, në fshatin e lindjes.

Përgatitjen e mesme, në normalen e Gjilanit dhe Ferizajit ( nga shkaku se u përjashtua në Gjilan, si pjesmarrës i demonstrative të vitit 1968).

Veprimtaria arsimore

Nga Viti 1972 – 1992, mësimdhënës nëpër shumë shkolla fillore në komunën e Vitisë