Banda e trafikut të drogës shqiptare u këput në Belgjikë


Operacioni, i koduar Baccarat

Njëzet e pesë anëtarë të dyshuar të një bande shqiptare të trafikut të drogës që operojnë nga Belgjika janë arrestuar në një aksion të koordinuar policor në pesë vende, sipas një deklarate të Europol.


Katërmbëdhjetë kërkime u kryen në vende në Antwerp, Bruksel dhe Charleroi në Belgjikë duke rezultuar në arrestimin e nëntë personave. Ata të përfshirë dyshohen për kontrabandë droge midis Amerikës së Jugut dhe qytetit portual belg të Antwerp në kontejnerë deti. Pasi të kishin mbërritur në Evropë, droga u transportua në tregjet e tyre kombëtare në automjete me ndarje të sofistikuara të fshehura.

Operacioni, i koduar Ba