top of page

Apotekari i jetës


Apotekari i jetës

Fatmir Terziu


Zëvendëson mendjen për praninë hyjnore

hap sytë dhe shikon të panjohurën

flet për një bollëk të kopshteve të mrekullueshme

a jemi kartona cigaresh,

apo tufa që enden mbi bar të ëmbël?!


Përgjigjet për këto nuk janë kurrë të nevojshme,

as në fundvit,

as në Krishtlindje,

megjithatë ne huazojmë gjithçka nga apotekari i jetës,

me kuptim të pakuptimshëm, me bindje.


Jemi në tufën e munguar me luanë të lodhur

që u ofrojnë muzikën e tyre dinastive të huaja

në bandat e pikturuara mureve të trashëguara,

me gurë nga Toka,

me gdhendje mjeshtri të harruar në varreza,

me lotë nga Qielli,

me sy të verbuar nga Dielli.


Është një arratisje e financave të fushatës së fundjavës

kur sillen në tryezë ferma kafshësh

dhe pastaj kthimi te gjërat themelore

dikush bën aritmetikën me përfitimet

Tjetri kalon sfidën e parë mendore

në gëzim-urimet e qindfishuara dixhitale,

të gatshme laboratorike, si në lojërat parashkollore,

plot perceptim, pa hapësirë, plot trukim,

që ekziston vetëm përtej këtyre dimensioneve tokësore

sepse kufijtë e Njeriut zgjerohen sa herë që i vëmë në dyshim.

173 views12 comments

12 Comments


Kostandin Vogli

Fatmir Terziu shume e drejte fjala pas mendimit.

Like

Fatmir Terziu

Kostandin Vogli prandaj ndoshta ky kopesht kerkon te jetohet me derivatet e tij, sikurse ndodh te behet vete kuptimi qe mbart Fjala, e para e ketij kopshti.

Like

Fatmir Terziu

Miho Gjini mjeshter, natyrshem e sheh me thelle teresine, ploterine, qe here na mungon ne mesin tone, ate tek e cila Fjala shkon ta kerkoj edhe ne artin e saj.

Like

Fatmir Terziu

Muça Vladimir ne kete udhe ku domosdoshmeria kerkon artin e fjales per te uruar kendshmen dhe ndjeshem Ju faleminderit!

Like

Fatmir Terziu

Nexhi Baushi ju pershendes bashke me filozofine e urtesise se urimeve te perzemerta.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page