ANTURAZHI IM I PAVOLITSHËM


Душан "Чарлс" Симић

CHARLES SIMIC

Charles Simic (serbisht: Душан "Чарлс" Симић [dǔʃan tʃârls sǐːmitɕ]; lindi Dušan Simić; 9 maj 1938) është një poet serbo-amerikan dhe ish redaktori i bashkë-poezisë së Paris Review. Ai mori Çmimin Pulitzer për Poezinë në 1990 për Botën nuk Mbaron, dhe ishte një finalist i Çmimit Pulitzer në 1986 për poezitë e zgjedhura, 1963-1983 dhe në 1987 për Blues të Pafund. Ai u emërua Konsulent i pesëmbëdhjetë laureat i Poeteve në Poezi në Bibliotekën e Kongresit në 2007.


ANTURAZHI IM I PAVOLITSHËM


Asnjëherë nuk jemi prezantuar zyrtarisht.

Nuk e kisha idenë se sa vetë ishin ata.

Ishte si një anturazh i denjë

I engjëjve dhe demonëve vendas

që i kisha takuar edhe më parë

pastaj në pjesën më të madhe u harruan.

Në momente rreziku u dukën më pak.

Ku u zhdukën të gjithë?

Një natë i thashë një krimineli

I cili më vuri një thikë në fyt,

por edhe ai i trembur ishte

dhe më la të shkoja pa fjalë.