top of page

Ambasadori i ri i Britanisë së Madhe në Shqipëri, z. Alastair King-Smith


SH. T. Ambasadori i B.M. Alastair King-Smith

Ambasadori i ri i Britanisë së Madhe në Shqipëri, z. Alastair King-Smith


Tashmë pas një viti të mësimit të Gjuhës Shqipe, diplomati Alastair King-Smith është i gatshëm të fillojë detyrën e tij Ambasador i Madhërisë së Saj në Republikën e Shqipërisë në vazhdimësi të zotit Duncan Norman MBE. Ndryshimi i Ambasadorit të Madhërisë së Saj në Republikën e Shqipërisë, ndodhi thuajse një vit më parë, 10 shtator 2020, kur z. Alastair King-Smith u emërua Ambasador i Madhërisë së Saj në Republikën e Shqipërisë në vazhdimësi të zotit Duncan Norman MBE.

Në një njoftim zyrtar thuhet se „ Zoti Alastair King-Smith është emëruar Ambasador i Madhërisë së Saj në Republikën e Shqipërisë në vazhdimësi të zotit Duncan Norman MBE i cili do të transferohet në një emërim tjetër të Shërbimit Diplomatik. King-Smith do të fillojë ushtrimin e tij të detyrës së Ambasadorit në shtator 2021.


Po kush është z. Alastair King-Smith


2020, Zëvendës Drejtor, Task Forca Ndërqeveritare Coronavirus

2018-2020, Zëvendës Drejtor, Drejtori e Politikave Shumëpalëshe dhe Koordinator, Fushata Globale për Lirinë e Medias

2015-2018, Shef i Kundër Ekstremizmit Ndërkombëtar

2013 deri në 2015 FCO, Shef i Komunikimeve Strategjike dhe Fushatave të Sigurisë

2013 Nairobi, Ushtruesi i Detyrës së Zëvendës Komisionerit të Lartë

2013 FCO, Ushtrues detyre i Sekretarit Privat të Nënsekretarit të Përhershëm

2012 Tel Aviv, Ushtruesi i Detyrës së Zëvendës Shefit të Misionit dhe Shef i Ekipit Politik

FCO 2011-2012, Shef i Grupit të Lindjes së Afërt

2008 deri 2011 Islamabad, Zëvendës & Këshilltar Politik në Detyrë; më vonë u transferua në Departamentin për Zhvillim Ndërkombëtar (DFID), Përfaqësues në Mbretërinë e Bashkuar, Punjab

2005 deri në 2008 DFID, Koordinator për Planifikimin e Integruar dhe Mësimet e Mësimeve, Njësia e Stabilizimit në MB

2003-2004 FCO, Shef i Planifikimit Politik, Njësia e Politikave në Irak

1999-2003 Khartoum, Shef i Seksioneve Politike, Ekonomike dhe Informative; më vonë Këshilltar Special për Çështjet e Paqes

1999 Tripoli, Ushtrues detyre i Ngarkuar me Punë

1998 deri 1999 Trajnim Gjuhësor me kohë të plotë (arabisht)

1996 - 1997 FCO, Zyrtar i Zyrës për Çështjet Politike të Rusisë, Departamenti Lindor

1996 U bashkua me Zyrën e Jashtme dhe Komonuelthit.


Ambasadori i ri i Britanisë së Madhe në Shqipëri, z. Alastair King-Smith, është kështu një njohës i shkëlqyer i disa gjuhëve të huaja, përfshirë edhe Gjuhën Shqipe. Gjatë kohës një vjeçare, Diplomati britanik ka mësuar intensivisht Gjuhën Shqipe, dhe ka udhëtuar në Shqipëri, në disa qytete të saj, ku ka ushtruar përvetësimin e gjuhës. Ai tashmë është i gatshëm, që brenda pak ditëve të nisë misionin e tij Dilomatik, të Britanisë së Madhe, e cila kohët e fundit ka shfaqur interesa mjaft entuziaste për Shqipërinë dhe rajonin e Ballkanit. Vetë emërimi i një diplomati me një eksperiencë të gjerë, dhe një intelektuali të shumëformuar, tregon se tashmë poltikat britanike për Shqipërinë kërkojnë një fazë të re.

33 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page