AKT-AKUZA PËRFSHIN GJITHË UÇK-në


Dilaver GoxhajNe, qytetarët e Republikës së Shqipërisë që na nxiti dashuria për gjysmën tjetër të kombit tonë dhe u shkuam në ndihmë vëllezërve të një gjaku në Kosovë gjatë viteve 1998-1999, për të dhënë ndihmesën tonë për t’u çliruar nga pushtimi gati një shekullor nga Serbia, krahas dhimbjes, pezmatimit dhe pakënaqësisë që ndjejmë për dërgimin në Hagë, të një pjese të drejtuesve kryesorë të UÇK-së, si fillim, në pritje të dërgimit të të gjithë hierakisë së së saj, (sipas pikës 35 të akta-akuzës së Gjykatës Speciale), të akuzuar “për krime lufte” dhe “krime kundër njerëzimit”, por na kanë gëzuar edhe diçka tjetër. Kjo që na ka gëzuar është fakti që, pothuajse shumica e mdiave në Tiranë kanë shprehur indinjatë për këtë padrejtësi që i bëhet jo veç Ushtyrisë Clrimtare të Kosovës, por gjithë kombit shqiptar, ngaqë në UÇK u reshtuan vullnetarë ngë të gjitha trevat e tjera shqiptare jashtë Kosove.

Por, me keqardhje duhet thënë, se atëhere patëm një handicap: Në rreshtat e formacioneve tëUÇK-së, brenda në Kosovë, po e përsëris, brenda në Kosovë, për fat të keq, shkuam vullnetarë më pak sesa vullnetarë shqiptarë shkuan dikur në ndihmë të popullit spanjoll, 1936-1938. Ata që shkuan në Spanjë ishin 27 vullnetarë, ndërsa ne që shkuam në gjysmën tjetër të Shqipërisë ishim më pak s