top of page

A shkulen ëndrrat?


Amanetet e fundit: Gusht 2020 me babain tim Dail Terziu

A shkulen ëndrrat?

Fatmir Terziu

… shtëpia ka mbetur e thirrur në të shkuarën

vërtitet e Sotmja për t’i bërë uratën së Ardhmes

mamaja sa herë pëshpërit me veten kur vjen Fjala

për të askush nuk ka ikur

as Ti vet

trishtimi s’duhet fshehur

loti nuk jep bereqet

kurse sytë vetvetiu mbrolin Qiellin

e asfalti

sikurse halli dhe malli

lagen me cifla të lëngëta

kërcet bulëza e damari nga balli

dhe hyn tufani

dita zbardhet menjëherë

(a shkulen ëndrrat?)

shamia shtrydh lumenj… edhe këtë herë.


Dail Terziu, "Mjeshtër i Madh i Punës" në vitet me optimizmin e Jetës

18 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page