top of page

A mund të humbasin shtetësinë emigrantët?


A mund të humbasin shtetësinë emigrantët?


Ata që kanë marrë nënshtetësinë britanike mund t'u hiqet kjo nga Ministria e Brendshme ose me nul ose privim nëse ka arsye për ta bërë këtë.


Humbja e shtetësisë suaj britanike


Marrja e shtetësisë britanike nuk është diçka e vogël. Ky është hapi i fundit i ndërmarrë nga ata që dëshirojnë të natyralizohen si shtetas britanik dhe nuk është aspak një proces i lehtë për të arritur atje. Për shumë migrantë në MB, udhëtimi për në shtetësinë britanike mund të jetë një proces që kërkon kohë, kompleks dhe i kushtueshëm.

Ka një sërë përfitimesh për të patur nënshtetësi britanike, të tilla si të jesh në gjendje të banosh përgjithmonë në MB pa iu nënshtruar kontrolleve të imigracionit, të kesh të drejtë të punosh dhe të studiosh në MB pa kufizime, të jesh në gjendje të kesh akses në fondet publike dhe të marrësh falas. trajtimi mjekësor dhe dhënien e të drejtës për të votuar në zgjedhje.

Megjithatë, është gjithashtu e mundur të humbni shtetësinë nëse Home Office e sheh këtë të nevojshme. Mund të ketë një sërë arsyesh për këtë, duke përfshirë nëse Home Office beson se heqja e shtetësisë suaj do të ishte e favorshme për të mirën publike, ose nëse Home Office kupton se aplikanti nuk ishte personi i synuar për t'i dhënë shtetësinë.


Kur mund të hiqet shtetësia e Mbretërisë së Bashkuar?


Shtetësia juaj britanike mund të revokohet në rrethana specifike. Ky nuk është një vendim që do të merret lehtë. Sekretari i Shtetit për Departamentin e Brendshëm mund t'ju heqë nënshtetësinë ose nëpërmjet anulimit, ose privimit.

Nuliteti ndodh nëse individit i është dhënë shtetësia por nuk ka qenë kurrë personi i synuar. Për shembull, nëse aplikanti ka dhënë informacion të rremë – si p.sh. dhënien e emrit të gabuar, vendin e lindjes, datën e lindjes dhe kombësinë – ose nëse aplikanti ka përdorur identitetin e dikujt tjetër/një identitet krejtësisht të rremë.

Heqja e shtetësisë mund të bëhet sipas seksionit 40 të Aktit të Kombësisë Britanike të vitit 1981 dhe ndodh kur aplikanti ka kryer mashtrim, paraqitje të rreme ose fshehje të një fakti material. Kjo mund të ndodhë gjithashtu nëse Home Office e konsideron atë të favorshme për të mirën publike.

43 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page