top of page

NË...


NË...

(poezi)


Nga Përparim  Hysi


Në jeta më"rrahu" me shpullë,

Fajin ma ka patur pak,koka.

Kur kurrizin nuk e bëra urë

Ta bëja si "disa" nga bota.


Kam qenë "element kryengritës"

Dhe kurrë derrit nuk i thashë dajë

Ndaj nuk m'u ndanë kamzhikët

Dhe në jetë s'e kam patur kollaj.


Keq isha unë nga biografia

Dhe duhet ta kafshoja gjuhën

Por bëja sikur "nuk e dija"

Telashe të mëdha m'u sulën.


Sado që telashe m'u sulën,

Unë gojën kurrë nuk e mbylla

Kokën asnjëherë nuk ma ulën

Dhe në jetë pata veç dimra.


Këta dimra me ngricë e me borë

Më thinjën mua parakohe

Veten nuk e heq si theror

Për njerëzit,kurrë nuk qeshë"jashtë loje".


Kam qenë"lojtar titullar"

Përherë kam qenë në"formacion"

Dhe mbeta gjithë jetës ushtar

I tillë do vdes:në pozicion!


Hiç pa m'u dridhur qerpiku,

Se ja "disa" bënë karrierë

Në mua nuk m'u nda kamzhiku

Nuk jam penduar asnjëherë.


Tiranë,14 mars 2024

12 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page