Çast


Kostaq Mizaku

Çast


Striptistet e shiut n' asfalt,

ndezin më keq jeshilin blireve

dhe vajzën e qullur nën njërin prej tyre

tek sheh pa fund orën e saj.

Vërtet, sa kanë mbetur ende ta shohin kështu orën ?

Pakëz më tej,

shtëpia e zotit Nasi mezi frymon:

çatia e rrjepur,

bërë bark gjithandej suvatë,

xhamat e plasaritur,

me dritën e dylltë

veç në ndajnatë!


--------------------------------------------

Preferenca


Nga gjithë rrugëtimi i ditës,

më shumë, dy caqet pëlqej:

Atë kovëzën e dritës cepit të perdes

që nxjerr nga pusi ëndrrën

dhe ma jep ta pij.

Pastaj sërmin e zbehtë derdhur parkut,

kur vizaton hijet ku fshihen puthjet,

dhe gjuhët e flakës së "oh!"-eve

që i shpëtojnë kaminës.

Dhe nga rrufetë nuk më pëlqejnë tinzaret,

ortekët e shurdhër që vrasin zanat  në brigje,

por ai zig-zaku i hollë përmbi kokë,

që të përzhit deri në thonjtë,

sa herë një grua thotë "po".

Edhe nga shirat

veç atë mëzin lodrak pëlqej,

kur vjen e ikën revan,

e fare s'pyet për porta e gardhe.

I vetmi që më bën njësh me shpirtin,

e që premton se s'do më braktisë kurrë.


Sepse për mua gjithnjë


Po dhe mua ç'më duhet tërë pylli ?

Më mjafton kjo gjethe e vogël,e praruar,