8 ndryshimet e mëdha të bllokimit të njoftuara nga Boris Johnson


Koronavirus i Londrës: 8 ndryshimet e mëdha të bllokimit të njoftuara nga Boris Johnson


Disa do të shohin ndryshime të mëdha menjëherë këtë javë


Kishte një numër surprizash në azhurnimin e Boris Johnson mbi bllokimin e koronavirusit. Thashethemet kishin qarkulluar rreth asaj se çfarë masash mund të tërhiqen, por fjalimi të dielën në mbrëmje (10 maj) mungoi disa që ishin pritur ndërsa përfshirë të tjerët që njerëzit nuk i kishin parë të vinin. Një gjë që është pa dyshim është se njerëzit do të arrijnë të njohin më në fund 'hartën e rrugës' nga bllokimi, veçanërisht në lidhje me ndryshimet që do të shohim në të ardhmen e afërt - në fakt, menjëherë këtë javë. Këtu janë 8 ndryshimet e mëdha në bllokimin e njoftuar nga Boris Johnson, dhe çfarë saktësisht do të thotë.

1. Më shumë njerëz duhet të shkojnë në punë

Ndërsa Kryeministri tha që njerëzit që nuk mund të punojnë nga shtëpia duhet të kthehen në punë nga e hëna (11 maj), Sekretari i Jashtëm Dominic Raab sqaroi të hënën në mëngjes se kjo në fakt do të hynte në fuqi të Mërkurën (13 maj). Ky ndryshim delikat do të thotë që ndërsa më parë ishin vetëm punëtorët kryesorë që ishin menduar të udhëtonin tani, ata që nuk janë në gjendje të punojnë nga shtëpia, siç janë ndërtuesit, duhet të hyjnë brenda. Sidoqoftë, ata duhet të shmangin transportin publik nëse mundet.

2. Ne mund të marrim diell në park

Nga e Mërkura ne zyrtarisht do të lejohemi të mmarrim diell në park - diçka që më parë do të na kishte gjobitur, ose të paktën të lëvizim nga policia. Deklarata e gjerë thoshte që ne do të jemi në gjendje të kalojmë më shumë kohë jashtë për 'qëllime të kohës së lirë', e cila gjithashtu përfshinte lojëra sportive me njerëz nga e njëjta shtëpi. Gjëja kryesore është që njerëzit ende duhet të mbajnë distancën shoqërore, kështu që nëse nuk mund të uleni më shumë se dy metra larg nga dikush, nuk duhet të bëni diell. Kryeministri tha se gjobat e dhëna personave të kapur që nuk respektojnë rregullat e distancës sociale do të rriten.

3. Mund të shkojmë në udhëtime ditore me makinë

Nga e Mërkura nuk do të kemi më probleme për të udhëtuar diku me makinë - për aq kohë sa jemi vetëm me anëtarët e familjes tonë. Ndërsa më parë njerëzve u ishte thënë të shkonin për shëtitje ose të ushtroheshin në vend, që nga kjo javë do të jemi në gjendje të drejtojmë diku tjetër për të shkuar në një shëtitje të këndshme. Përsëri, kryesorja është të mbajmë më shumë se dy metra larg nga këdo që ndeshim gjatë udhëtimit.

4. Ne mund të ushtrohemi sa të duam

Të gjithë e kursyen një ditë ushtrimin tonë, por nga e Mërkura mund ta bëjmë një numër të pakufizuar herë në ditë. Si dhe të shkoni në një sport të kandiduar si basketboll, tenis dhe peshkim do të lejohen brenda anëtarëve të së njëjtës familje. Megjithatë, masat për distancimin shoqëror duhet të ndiqen.

5. Dyqanet mund të rihapen

Pas monitorimit të efektit të zbutjes së masave tani, do të bëhen më shumë ndryshime brenda muajit tjetër. Dyqanet mund të rihapen nga 1 qershori - por vetëm nëse konsiderohet mjaft i sigurt për ta bërë këtë. Kjo do të vendoset bazuar në shkallën R dhe numrin e rasteve të reja që regjistrohen. Do të varet gjithashtu nga dyqani, për shembull mendohet që bizneset më të vogla do të lejohen të hapen së pari.

6. Shkollat ​​fillore mund të rihapen

Ka qenë një nga temat më të nxehta të debatit, dhe u konfirmua që shkollat ​​fillore mund të rihapen më 1 qershor - më shpejt - por vetëm për disa grupe viti. Ata të parët që do të kthehen do të ishin nxënës të Pritjes, Viti 1 dhe Viti 6. Kryeministri shtoi se nxënësit e shkollave të mesme që bëjnë provime vitin e ardhshëm, kështu që nxënësit në Vitin 10 dhe 12, me shpresë do të marrin "të paktën ca kohë me mësuesit e tyre" para pushimeve të verës.

7. Bizneset e mikpritjes mund të rihapen

Nga 1 korriku disa nga industria e mikpritjes mund të rihapen, megjithëse akoma nuk është e qartë se cilat fusha do të përfshijnë, siç janë restorantet, baret dhe pijet.

8. Pasagjerët që vijnë në aeroporte do të duhet të bëjnë karantinë

Njerëzit kanë fluturuar deri në Heathrow dhe Gatwick të pakontrolluar deri më tani, por së shpejti njerëzit që do të mbërrijnë në Britani të Madhe përmes ajrit do të duhet të izolohen pas mbërritjes së tyre. Asnjë detaj nuk u dha në fjalimin e Boris se çfarë forme do të merrte kjo karantinë ose si do të zbatohej, por mendohet se karantina do të ishte për 14 ditë duke filluar nga fundi i këtij muaji.

Pasagjerët që fluturojnë nga Franca nuk do të përballen me faktin se duhet të izolohen.