4 biznese që do të jenë të fundit për t’u rihapur pas bllokimit


4 biznese që do të jenë të fundit për t’u rihapur pasi bllokimi është i qetë


Mjerisht, do të jenë vendet që na mungojnë më shumë për shumë prej nesh

Qeveria do të bëjë dy njoftime të veçanta në lidhje me bllokimin e koronavirusit këtë javë.

E para do të zhvillohet në konferencën e Downing Street të enjten (7 maj), kur masat e bllokimit pritet të zgjaten përsëri për tre javë, me disa ndryshime të vogla. Por Kryeministri do të bëjë një njoftim tjetër të Dielën (10 maj), në të cilën ai do të përcaktojë plane për lehtësimin e bllokimit - disa prej të cilave ai tha se mund të zbatohen sa më shpejt të hënën. Duke folur në Dhomën e Komunave në PMQs, ai tha se masat e para do të fillojnë të ngrihen të hënën "nëse ne mundemi."

Ai tha: "Arsyeja për këtë është shumë e thjeshtë, që duhet të jemi të sigurt se të dhënat do të mbështesin aftësinë tonë për ta bërë këtë. "Këto të dhëna po vijnë vazhdimisht gjatë ditëve të ardhshme. Ne duam nëse ka mundësi të bëjmë me disa nga këto masa të hënën." Do të jenë tre faza të rihapjes së dyqaneve sipas një plani të parë nga The Times. Ndërsa plani tha që qendrat tregtare nuk do të hapen deri në pjesën e dytë të planit, ministrat nënkuptonin se kafenetë mund të jenë në gjendje të rihapen në muajt e verës nëse mund të ofrojnë lehtësira në natyrë. Disa zyra mund të hapen edhe në fazën e dytë të planit. Burimet e Downing Street dhe Thesarit nuk pranuan të konfirmojnë ose mohojnë raportet përpara njoftimit të Boris Johnson, raportet The Mirror. Planet do të diskutohen në mënyrë private në takimet që do të zhvillohen nesër. Ndërsa në njoftim mund të shihen disa shërbime të hapura në më pak se një javë, shërbimet e tjera nuk do të hapen deri në fazat përfundimtare të planit.

Këtu janë katër vendet që do të jenë të fundit për t’u rihapur pasi bllokimi është i qetë.

1. Hotelet

Hotelet do të jenë ndër të fundit që do të hapen në fazën përfundimtare, sipas planit të parë nga The Times. Një plan i qeverisë, i marrë nga BuzzFeed News, përshkruan të shtatë dokumentet udhëzuese të hartuara nga ministri i zyrës së kabinetit Michael Gove dhe sekretari i biznesit Alok Sharma. Plani përcakton udhëzimet e mëposhtme për hotele dhe restorante:

Zonat e barit duhet të mbyllen

Restorantet dhe kafenetë e ulur duhet të jenë të mbyllura

Të gjitha dyqanet e ushqimit dhe pijeve për të shërbyer vetëm takeways

Lejimi i përdorimit të sa më pak njerëzve në kuzhina

Minimizimi i ndërveprimit midis punëtorëve të kuzhinës dhe punëtorëve të tjerë

Vendosja e ekipeve në ndërrime për të kufizuar numrin e punonjësve që bashkëveprojnë

Ndarja e stacioneve të punës 2 metra larg sa më shumë që të jetë e mundur

Minimizimi i aksesit në frigoriferë dhe ngrira, me gjasë vetëm një person të ketë mundësi të hyjë në këto zona në një moment të kohës

Minimizimi i kontaktit në pikat e "dorëzimit" me personelin tjetër, të tilla si kur i paraqitni ushqim personelit që shërben dhe shoferëve të dorëzimit

Sanitar për duar për vizitorët

Shmangni zonat e pritjes së mbushur me njerëz, herë befasuese të check-in dhe kohën e check-out

Kryerja e shërbimeve të kontraktuesve gjatë natës

Konsiderimi i niveleve të banimit të dhomave për të mbajtur distancën sociale, veçanërisht në konvikte

Minimizimi i kontaktit ndërmjet punonjësve të përgatitjes së kuzhinës dhe ushqimit dhe drejtuesve të shpërndarjes

Përdorimi i stafit të shtëpisë përpara për t'i shërbyer klientëve në fluturime, me tuba 2 metra larg nga kuzhina dhe i ndarë në mënyrë ideale nga një mur ose ndarje

Krijimi i një pengese fizike midis punëtorëve të shtëpive dhe klientëve

Përdorimi i pagesave pa kartë

Kufizimi i hyrjes në ambiente për njerëzit që presin avionë. Duke u kërkuar klientëve të presin në makinat e tyre

Duke u kërkuar klientëve të porosisin në internet, në aplikacione ose përmes telefonit

Që nga e Mërkura (6 maj), hoteleve në ishujt më të vegjël të Spanjës u lejohet të rihapin kapacitetin 30 përqind, si pjesë e një plani të ngjashëm veprimi me katër pika të paraqitur nga qeveria spanjolle për ta rikthyer vendin "në rrugën e duhur", raporton Telegrafi.

Megjithëse raporti vë në dukje se, edhe kur hotelet lejohen të rihapen, kjo ka shumë përfitime financiare për pronarët kur udhëtarët nuk do t'i përdorin ata.

2. Restorantet

Restorantet gjithashtu do të duhet të punojnë me këto udhëzime, dhe zyrtarët qeveritarë tashmë kanë konfirmuar se