top of page

25 Vjetori I THEMELIMIT TË SHOQATËS ATDHETARE ’’VËLLAZËRIMI!’’


KRYETAR I SHOQATËS ATDHETARE “VËLLAZËRIMI”

PREGATITUR NGA ARQILE V GJATA!

POLIFOTO ME SHTATË KRYETARËT E SHOQATËS QË KANË DREJTUAR NDËRVITE SHOQATËN ATDHETARE “VËLLAZËRIMI”


30 MAJ 2020 25 VJETORI I KRIJIMIT TË SHOQATËS ATDHETARE “VËLLAZËRIMI”

Shoqata Atdhetare ’’Vëllazërimi’’ u krijua më 30 Maj 1995 me nisjativën e një grupi Intelektualësh emigrantë në Athinë.

Për herë të parë në historinë e emigracionit pas viteve 90të u krijua kjo Shoqatë Atdhetare si domosdoshmëri për të mbajtur gjallë gjuhën Amtare, si dhe traditat e kulturën Arbërore.

ISHIN KËTA NISMËTAR QË I DHURUANË JETË E DINJITET SHOQATËS TONË SI:

Albert Zholi, Myftar Tare Kurti, Vasil Logo, Aleksandër Baka, Vladimir Prifti, Novruz Abilekaj, Agim Zeneli, Kastriot Kaçupi, Andrea Prifti, Piro Nuredini, Dhimitër Shahini, Petraq Çavo, Fatmir Meçe, Kosta Papa, Apostol Logo, Ilia Averba, Kosta Kuqi, Niko Prifti. Met Metani, Mihal Dusha, Remzi Gjika, Mihal Jano, Natasha Metani, Aleksandra Logo, Violeta Kurti, Isuf Danaj, Safet Hanelli, Zoi Shahini, Arqile Gjata, Zana Karafili, Nepton Karafili, Flutura Tafilaku, Ismail Tafilaku, Adriatik Arifi, Evgjeni Gjata,Qamile Paja,Platon Dusha, Andrea Zekollari me të shoqen,Vasilika Sakaj, Niko Çurri, Pandora Gjoligu, Baki Gjoligu, Fatime Mekshi,Ardian Mekshi, Roland Likaj ,Komola Dhimgjoka,Flutura Hoxha, Arben Hoxha,Niko Çela Dallandyshe Sakaj, Foto Meshini, Aleko Dukati, Ëngjëllush Golemi, Hamide Meshini, Musa Muka, Fotografi i Shoqatës Vëllazërimi PËRPARIM SHEHU

SHOQATA ATDHETARE ’’VËLLAZËRIMI’’ KA PASUR DHE DY KRYETAR TË BASHKIMIT TË SHOQATAVE TË EMIGRANTËVE{FEDERATËS NË GREQI...

Zotin NOVRUZ ABILEKAJ DHE ZONJËN FLUTURA TAFILAKU, SI DHE KA PREJ DYVITESH DHE NJË NËNKRYETARE TË FEDERATËS SË EMIGRANTËVE NË GREQI...

ZONJËN VASILIKA SAKAJ!

Ishte Shoqata Atdhetare ’’Vëllazërimi’’, që organizoj për herë të parë festat e 28 dhe 29 Nëntorit, ku muarën pjesë mbi 300 e ca emigrant...Po kështu fesuam Një QERSHORIN ditën e Pionjerve, si dhe u organizuan katër Festivale te Fjalës Artistike për fëmijët!...

Shoqata jonë u bë shëmbull për krijimin e disa Shoqatave krahinore,si ajo e Lushnjarëve, të Korrçës, të Mësuesëve etje.

Shoqata jonë mbrojti me dinjitet, me demostrime të shumta për të drejtat e popullit të Kosovës!

NJë kontribut të çmuar për Shoqatën kanë dhënë gratë e vajzat, të cilat kanë lënë gjurmë në këto 25 vite të jetës së Shoqatës ’’Vëllazërimi’

Ishte Shoqata Vëllazërimi që organizoj Koferencë shkencore për Arsimin, për të ngritur në një nivel gjithëpërfshirës mësimin e gjuhës Shqipe për fëmijët në emigracion...në Greqi!

Me nisjativën e një grupi të Shoqatës tonë u ngrit GRUPI POLIFONIK ’’VËLLAZËRIMI’’

NJë vlerë për shoqatën tonë ishte miqësija me Arvanitasit me në krye të Madhin Aristidh Kola...
HISTORIKU I SHOQATËS ATDHETARE

“VËLLAZËRIMI” NJË VEPËR QË DO NGELET NË HISTORINË E EMIGRACIONIT SHQIPTARË

SHOQATA ATDHETARE VËLLAZËRIMI NË ATHINË.

LISTA EMRORE

E PERSONAVE QË KONTRIBUAN PËR TERMETIN E 26 NËNTORIT 2019 NË SHQIPËRI.

1 NIKO ÇURRI 50E

2 ROLAND LIKAJ 200 E

3. PANDORA GJOLIKU 20E

4. VASILIKA SAKAJ 20E

5 LEONORA SPAHAJ 20E

6. FLUTURA HOXHA 20E

7. KRISTO GJOKA 100 D

8. NIKO ÇELA. 20E

9. XHENI GJATA. 20E

10. NATASHA METANI 20E

11 ENGJELLUSH GOLEMI50

12 MARJETA VRENOZI 20E

13 EDMOND LIKAJ 100E

14 DIANA SHERIFI. 50 E.

15 DYSHKA SAKAJ 20E.

16 MADALENA SAKAJ 20E

17 FATMIR SAKAJ 20E

18 SILVANA SAKAJ 20E

19 FILIP KABILA 50 E

20 FILIP BUSHI. 20E.

SHOQATA ATDHETARE VËLLAZËRIMI NË ATHINË FALENDERON TË GJITHË ANËTARËT E SHOQATËS QË KONTRIBUAN PËR TERMETIN E 26 NËNTORIT 2019 NË SHQIPËRI.

SEKRETARI. KRYETARI

ROLAND LIKAJ, NIKO ÇURRI

ALBUMI FOTOGRAFIK I SHOQATËS ATDHETARE “VËLLAZËRIMI”

PREGATITUR NGA ARQILE V GJATA97 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page