15 shekuj në përballje


Shqiptarët, 15 shekuj në përballje me sllavo-serbët

FacebookËhatsAppTëitterEmail


Nga Skënder Sadri KAPITI


Ngjarja në Beograd dhe huliganizmi antishqiptar kolektiv serb tregoi fytyrën barbare të një populli barbar që megjithëse bota ka 2000 vite Krishterim, serbët kanë mbetur po ata barbarë si atëhere kur u dyndën në trojet tona të hershme pellazgo-ilire. Atë të vërtetë se çfarë janë serbët, këta ardhacakë të përtej Karpateve e dinin shumë mirë sidomos shqiptarët e Kosovës, të cilët janë përballur prej 15 shekujsh me barbarizmat çnjerëzore të dyndjeve sllave në Dardani dhe që e okupuan Ilirikun në shekujt e 5 dhe të 6.


Historia e popullit tonë duhet të shkruajë të vërtetën se ne si racë dhe si komb armikun më të madh dhe të përjetshëm nuk kemi pasur as romakët, as bizantinët, as turqit dhe as nazi-fashistët, por serbo-sllavizmin ortodoks.