top of page

Është - thjeshtë njerëzore


Nasho Bakalli

Shënim

Lexova shkrimin me titull: “Patrioti Dhimitër Qypi... KUR HISTORIA KA "NGECUR NËN "RROTAT E MULLIRIT TË KOHËS".

Bëhet atje fjalë edhe për Platon Kolea. Platoni është djali i Melpomeni, apo, shkurt Meni Truja (Kolea, pas martesës me Dhimitër Kolea). Dhimitëri duhet të ketë patur edhe një martesë të dytë... Melpomeni ose Meni ishte e bija e Mihal Truj ës, 1860-1920,(nga Berati, shkuar në Durrës pastaj nga mesi i viteve 1800), dhe Urani Shallvarit (po nga Durrësi). Nga arkivi fotografik i Familjes Truja (kushërinjtë e mi, ngase stërgjyshja ime është njëra nga 6 vajzat e Thoma Truja - babait të Mihal Truja...), shkëputa fotografinë e Platon Kolea, Qypi.

Mbase, dikush nga të Platonit mund ta mirëpresë foton bashkëngjtur këtij shënimi..

Aresyeja e këtij Shënimi është - thjeshtë njerëzore.33 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page