top of page

ËSHTË KJO ZEMËR QË RREH AFËR ZEMRËS SIME


JAMES JOYCE 

James Augustine [1] Aloysius Joyce (2 shkurt 1882 - 13 janar 1941) ishte një romancier irlandez, shkrimtar me tregime të shkurtra, poet, mësues dhe kritik letrar. Ai kontribuoi në avangardën moderniste dhe konsiderohet një nga autorët më me ndikim dhe më të rëndësishëm të shekullit të 20-të. 


ËSHTË KJO ZEMËR QË RREH AFËR ZEMRËS SIME

Kjo zemër që fluturon pranë zemrës sime

Shpresa ime dhe e gjithë pasuria ime është,

Të pakënaqur kur ndahemi

Dhe e lumtur mes puthjes dhe puthjes;

Shpresa ime dhe të gjitha pasuritë e mia - po!

Dhe gjithë lumturinë time.

Për atje, si në disa folemyshkëllore

Wrens do të mbajnë thesare të ndryshme,

I vura ato thesare që zotëroja

Sikur sytë e mi kishin mësuar të qanin.

A nuk do të jemi aq të mençur sa ata

Megjithëse dashuria jeton por një ditë?

Perched: Faslli Haliti

25 views0 comments

留言


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page