Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | TREGIME

TREGIME

image

XHURAJA

  Resmi Osmani Tregim   XHURAJA[1] Sipas motiveve të poezisë “Fyelli” Dhe ato kushtuarÇamërisë, të poetit     Agim Bajrami në librin”Ylberë pa lamtumirë.                                                                                                   Vjeshtë e pare 1992,
Full story
image

“ P Ë R C J E L L J A “

 SOTIR ATHANASI              “ P Ë R C J E L L J A “                   (Paramnezi)               Papunësia si epidemi kishte përfshirë gjithë fshatin. Përpjekja për ...
Full story
image

PËLLUMBAT E JANARIT

  PËLLUMBAT E JANARIT (Sot në ditëlindjen e Dritanit)  Nga Zija Çela Plot dyzet vjet më parë pata botuar librin “Pëllumbat e janarit” (1979). Në të vërtetë, ishte titulli i ...
Full story
image

PILOTI ITALIAN

  ILIAZ  BOBAJ   PILOTI  ITALIAN -tregim-   Avioni i vogël luftarak u kthye me zhurmë nga fronti i jugut. Ishte një avion i vetmuar bombardues luftarak italian nga ata të ...
Full story
image

GJARPËRI I ARGJEND

    Ky krijim i shkruar 8 vjet mё parё ёshtё pёrzgjedhur e botuar nё Itali nё antologjinё “Antologia Aperta”. Nё parathёnien qё e shoqёron veçohet pёr ...
Full story
image

SANDALET

SANDALET Pak humor nga Memisha Gjonzeneli Unë shkoj çdo vit në vendlindje, në qytetin tim të dashur bregdetar Vlorë, në Shqipëri. Megjithëse i larguar, bashkë me vëllezërit ...
Full story
image

MORE VESH, MORA THUAJ

KRISTAQ TURTULLI MORE VESH, MORA THUAJ Tregim -Na moj ti... s’paguaj të vesh në hale njëmijë herë. Ndryshe...hë, vurë majat nga thembrat dhe mbathja..! More vesh, mora thuaj. Dëgjova ...
Full story
image

J E T A N Ë D E T

           Kishim një javë që ishim ndalur në portin e Halkidhës, për shkak të një rrjedhje nafte në tubat e qarkullimit. Ndalesa të tilla e bënin ...
Full story
image

Likurësi i dëshirave të mia

Likurësi i dëshirave të mia                                                                pjesa e tretë nga novela VËLLAI   Tani më, ushtar i vitit të dytë dhe në saj të aftësive  e simpatisë që kish krijuar ...
Full story
image

Këmishëza

Këmishëza   Pas vdekjes së tim shoqi, e kam harruar ndjenjën e feminilitetit. Por këmbëngulja për t'ia kthyer sërish ekzistencën jetës normale si grua, më jep të ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1