Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME

PERKTHIME

image

A ËSHTË PRESIDENTI TRUMP I PA LIGJSHËM?

A ËSHTË PRESIDENTI TRUMP I PA LIGJSHËM?        Kurrë nuk u prit që Donald Trump të bëhet president. Ne sigurisht në arsyen tonë nuk e pandehëm se
Full story
image

NJERIU I ZI

    NJERIU I ZI (1925)   Miku im, miku im jam  shumë shumë i sëmurë,   nga më vjen kjo e keqe, s’e di as vetë në qoftë se më vjen nga era ...
Full story
image

TË TJERËT TË MORËN

      Sergéj Aleksándrovič Esénin (IPA: [sʲɪrˈgʲej ɐlʲɪkˈsandrəvʲɪtɕ jɪˈsʲenʲɪn]) (rusisht: Серге́й Алекса́ндрович Есе́нин; Konstantinovo, 3 tetor 1895 – Leningrado, 28 dhjetor 1925) ishte upoeta ruso.     TË TJERËT TË MORËN     Të tjerë të morën ty: mua më mbeti tymi i qelqit të ...
Full story
image

POETË AUSTRIAKË

POETË AUSTRIAKË RAJNER MARIA RILKE (Rainer Maria Rilke)      1875-1926 Rainer Maria Rilke, emri i plotë René Karl Wilhelm Johann Josef Maria Rilke (IPA: [ʁaɪnɐmaʁiːa ʁɪlkə], Pragë, 4 dicembre1875 - Montreux, më 29 ...
Full story
image

POETË ARGENTINË

POETË ARGENTINË JORGE LUIS BORGES    SHKRETËTIRË     Para se të hyjnë në shkretëtirë ushtarët pinë për një kohë të gjatë  rezervuarin  e ujit. Ikerocles u hodh në dysheme uji i shtambës së tij dhe ...
Full story
image

RUSIA KTHEHET NË DREJTIM E AZISË SAJ TË DIKURSHME

RUSIA KTHEHET NË DREJTIM E AZISË SAJ TË DIKURSHMENdersa nostalgjia ritet per lindjen e larget e Genkis KahnPutini harton perandorine e tij.Me 16 Korrik do ...
Full story
image

M A J A K O V S K I F U T U R I S T pesë poema

M A J A K O V S K I                 F  U  T U  R  I  S  T                      pesë poema                      Përktheu Faslli Haliti                                                                         NJERIU   .poemë.   Nga lbri Majakovski futurist      Meshtar i botës që gjithë mëkatet e tokës i zgjidh,  dielli vë ...
Full story
image

MONOLOG I NJERIUT TË PASNESËRMË

EVGENIJ EVTUSHENKO MONOLOG I NJERIUT TË PASNESËRMË Adami dhe Eva nuk kishin parti,  arka u projektua nga jopartiaku Noe. Të gjitha partitë me buzëqeshjen malinje, i shpiku djalli – ai ...
Full story
image

S’ DI SE KUR, PO…

SHEKSPIR                                     S’ DI  SE KUR,  PO…                                       …kur nuk do të jesh më                                   pjesë e vetes sime,                                      nga kujtimi yt do të heq                                   gjithë copëzat me yje.                                   E megjithatë,                                   ai qiell do të jetë aq i ...
Full story
image

TE PAKTEN PER NJE ÇAST

WISLAWA  SZYMBORSKA                                     TE  PAKTEN PER  NJE  ÇAST                                     ...Nuk ka jetë                                   që  të paktën për njëçast                                   tëmos jetëe pavdekshme.                                   Vdekja ështëgjithmonëe vonuar                                   nëatëgrimëkohe.                                    Mëkot rropatet me dorezën                                   e njëdere tëpadukshme.                                  Kohën e arritur nuk ia rrëmben dot askujt.         Perktheu: Harallamb Fandi ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1