Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | NGA KU KEMI LINDUR

NGA KU KEMI LINDUR

Font size: Decrease font Enlarge font
image VOLFGANG GËTE (Wolfgang Von Goethe) 1749 - 1832

 

 

Johann Wolfgang von Goethe(gjermanisht dëgjo, [etno ː han vɔlfɡaŋ fɔn ɡø tə ː] [· Info?]) (Frankfurt mbi Main, 28gusht 1749Weimar, 22 mars 1832) ishte një shkrimtar, poet dhe dramaturg gjerman.

 

NGA KU KEMI LINDUR

 

Nga kemi lindur?

Nga dashuria.

Si do të humbasim?

Pa dashuri.

Ç’është ajo që na ndihmon të tejkalojmë veten?

Dashuria.

Po si mund të gjendet edhe dashuria?

Me dashuri.

Kush e pakëson të qarët?

Dashuria.

 

Përktheu: Faslli Haliti

UNË TASHMË DO TË KISHA SHKUAR LARG

Unë do të kisha shkuar aq larg,

aq larg sa është bota e madhe,

nëse s’do të më mbanin yjet

që kanë lidhur fatin tim me tëndin,

kështu që vetëm në vetëvete mund të më njohësh.

Dhe poezia, ëndrrat, dëshira,

gjithçka më shtyn tek ty, në natyrën tënde,

dhe nga jotja varet jeta ime.

 

Përktheu: Faslli Haliti

 

DEL  DIELLI REZATUES

 

Shfaqet diellin rrezatues, dhe ti pas tij, shpresoj.

Dil jashtë në kopsht dhe  je trëndafil, mes trëndafilave.

dhe je zambak mes zambakëve

Kur në ballo lëviz lëvizin yjet

së bashku dhe rreth teje.

Natë! Dhe kështu do të ishte natë!

Ti e tejkalojnë shkëlqimi e ëmbël dhe joshës të hënës.

Joshëse dhe e ëmbël je ti, dhe lulet,

hënë dhe yje ty të përkulen, o diell!

Diell je edhe për mua, krijues i ditëve rrezatuese!

Kjo është jetë, është përjetësi.

 

 

 

Përktheu: Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1