Navigate archive
first first July, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | PERKTHIME | ...vetëm

...vetëm

image Edgar Allan Poe

...vetëm
Edgar Allan Poe
(shqipërim, Astrit Lulushi)

Nga ora e fëmijërisë nuk kam qenë
Si të tjerët ishin; nuk kam parë
Siç e panë të tjerët;
Nuk mund të sillja
Pasionet e mia nga një pranverë e zakonshme.
Nga i njëjti burim nuk kam marrë. 
Dhimbja ime;
Nuk mund të zgjohesha
Zemra ime për gëzim në të njëjtën ton;
Dhe gjithçka që unë e doja, më pëlqeu vetëm.
Pastaj - në fëmijërinë time, në agim
Nga një jetë me stuhi - u tërhoqa
Nga çdo thellësi e mirë dhe e sëmurë
Misteri që më lidh:
Nga rryma, ose burimi,
Nga shkëmbi i kuq i malit,
Nga dielli që rrumbullakoset
Në ngjyrën e vet të vjeshtës prej ari,
Nga vetëtimat në qiell
Ndërsa më kaluan duke fluturuar,
Nga bubullima dhe stuhia,
Dhe reja që mori formën
(Kur pjesa tjetër e Qiellit ishte blu)
Nga një demon sipas mendimit tim.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1