Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | PERKTHIME | ...bukuri

...bukuri

image Wilfred Owen

...bukuri
Wilfred Owen
(shqipërim nga Astrit Lulushi)

E bukur, e ndershme, elegante,
Është ajo që na pëlqen, thotë Kant,
Pa menduar për interes ose avantazh.
Përdorur për të parë
Kur flasim për bukurinë
Dhe masim entuziazmin e tyre.
Njoh një njeri që kurrë nuk thotë Bukuri
Veç për një kalë;
Njerëzit rrallë flasin për bukurinë
As të dashuruarit nuk mendojnë shumë për ‘të
Femrat natyrisht e konsiderojnë për orë të tëra
Në pasqyra;
Një shrapnel -
Ku lëkura e lagësht shndriste kur ai notoi
Si një qenie detare plotësisht e lirë
Ne të dy thamë: 'Çfarë bukurie!’
E njihja atë lule të pa shpresë
Sikur të jetosh e të shohësh sërish
Trëndafilat e shtëpisë tënde.
Bukuria është ajo që kënaq dhe kënaqet,
Nuk sjell përparësi personale - Kant.
Por më vonë kam dëgjuar
Një sëmundje ra në një lulekuqe
Dhe ajo u mbyt me të.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1