Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | Është krejt një jetë e tërë në një orë dashuri

Është krejt një jetë e tërë në një orë dashuri

Font size: Decrease font Enlarge font
image Honoré De Balzak

 

Në përvjetorin e lindjes së Honoré De Balzak, ju propozojmë aforizmat më të njohura të shkrimtarit, poetit dhe dramaturgu të madh francez

 

1.

"Një grua e bukur i pëlqen syve, një e mirë i pëlqen  zemrës; njëra është një xhevahir, tjetra është një thesar ".

 

2.

"Je i keq? Bëhu i tmerrshëm, askush s'do të mendojë për shëmtimin tënde ".

 

3.

"Martesa është një luftë në fund të hidhur, para së cilës bashkëshortët i kërkojnë qiellit bekimin e tij".

 

 

4.

Dashuria provon tmerr për çdo gjë që nuk është dashuri.

 

5.

Sëmundja e kohës sonë është superioriteti. Ka më shumë shenjtorë se sa kamare.

 

6.

Është një jetë të tërë në një orë dashuri.

7.

Arti është natyra e koncentruar.

 

8.

Veshja është shprehja e shoqërisë.

 

9

Nuk është më shumë butësia e lules, por aty ka kokrrpza të thata, të fryra, të frytshme, gjë që e bën të sigurt sezonin e dimrit.

 

10.

Kur ligji është i kënaqur, shoqëria nuk është e tilolë, ajo ruan diferencat për  veten dhe bën gjithçka për t'i justifikuar nç vetëvete; ajo e bën përpjekje për të çliruar një qenie të pamundur; ajo duhet t'i bëjë të gjitha drejtat e sajaj, por epengon të jetojë në një zonë të caktuar .

 

11.

E drejta e për të ndjenjurit në shtëpi në të gjithë botën është vetëm e mbretërve, kurvave  dhe hajdutëve.

 

12.

Ligjet janë pezhishka që ndërsa mizat e mëdha,

depërtojnë të vogla mbeten, zëna në to.

 

 

Përzgjodhi dhe përktheu: Faslli Haliti

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1