Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | No-ing

No-ing

Font size: Decrease font Enlarge font
image Isobel Armstrong

No-ing

Isobel Armstrong

 

“Në asnjë përpjekje nuk mund të mendojmë që hapësira të jetë larg, edhe pse mund të mendojmë lehtësisht për hapësirën bosh pa objekte”. (Kant)

 

-I-

 

Dritare, dritare e bardhë, të mbytura me borë,

lëndë e pastër, e ngurtësuar, përmes qelqit.

Brenga e bardhë e borës

i kthen gjërat në asgjëra të kundërta,

i bën të gjitha ritme të së njëjtës fjalë,

të gjitha fjalët homonime.

Qelq dhe lustër,

rërë e ngrirë, ujë i ngrirë,

dritaret, dëbora, konvergojnë,

të njëjtën morfologji kristaline

shkrirë në një pasqyrë të bardhë.

Imazhet vdesin jashtë, të batanijosura

nga një dritë e akullt.

Negociata në zemër të borës

strukturë e asgjësë.

 

Isobel Armstrong, FBA (e lindur në vitin 1937) është një akademike britanike. Ajo është profesore emergjente e gjuhës angleze në Birkbeck, Universitetin e Londrës dhe një studiuese e lartë e Institutit të Studimeve Angleze në Universitetin e Londrës. Ajo është anëtare e Akademisë Britanike.

Ajo është kritike e poezisë së shekullit të nëntëmbëdhjetë, letërsisë dhe shkrimit të grave. Publikimet e saj përfshijnë: The Esthetic Radical (2000), Poetry Ëomen's, Romantic late to late Victorian: Gjinia dhe Lloji (1999) dhe Poezia Viktorias: Poezi, Politikë dhe Poetikë (1993). Ajo është gjithashtu një poet i botuar.

Posedimi: Një Romance, romani i vitit 1990 i fituar nga çmimi i librit nga A. S. Byatt, i ishte dedikuar Armstrong-it. Armstrong është motra e vogël e shkrimtares Diana Ëynne Jones.

 

Përktheu nga origjinali: Fatmir Terziu

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1