Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | MUZIKA IME

MUZIKA IME

Font size: Decrease font Enlarge font
image HEINRICH BÖLL

   

MUZIKA IME

Musa ime qëndron në cep të rrugës

i jep secilit gati për asgjë

atë që nuk dua

kur është e gëzuar

më jepni atë që dua

Rrallë e pashë të lumtur.

Muza ime është një murgeshë

në shtëpinë e errët

prapa railings dyfishtë

i vë të dashurit e tij

një fjalë e mirë për mua.

Muzeu im punon në fabrikë

kur ai ka përfunduar punën

ai dëshiron të shkojë vallëzim me mua

por mua

Unë kurrë nuk pushoj së punuari.

Muza ime është një grua e vjetër

ai më godet në gishta

gryk me një gojë lëkurë

është e çmendur e padobishme

i çmendur është i padobishëm

Muza ime është një shtëpiake

jo liri

në dollap ai ka fjalë

Rrallë hap dyert e saj

dhe ai më dhatë një.

Muzeu im ka lebra

si unë

ne e puthim borën

nga buzët

ne shpallim botët

Muza ime është gjermane

nuk më jep asnjë mbrojtje

vetëm nëse unë lahem në gjakun e dragoit

ai e vë dorën në zemrën time

kështu që unë mbetem i paprekshëm

Perktheu Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1