Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | NOBELISTI XVIII1960

NOBELISTI XVIII1960

Font size: Decrease font Enlarge font
image Saint-John Perse

 

Saint-John Perse (pseudonimi i Alexis Léger, Pointe-à-Pitre, 31 maj 1887 - Hyères, 20 shtator 1975) ishte poet, shkrimtar francez dhe diplomat. Në vitin 1960  atij iu dha Çmimi Nobel në letërsi.  

Gjithashtu ai përdori pseudonimin Alexis Saint-Leger Leger: Anagrafe edhe pse emri i tij i fundit ka pasur një theks, gjithmonë të preferuar për ta përdorur atë në këtë formë.

 

_____________________________________________

MOTIVACIONI

"Për fluturimin sublim dhe gjuhën evokative të poezisë së tij e cila në mënyrë vizionare pasqyron gjendjen e kohës sonë"

_____________________________________________

NOTURNO

Ja këtu  po vijnë të pjekin këto fruta të një bregu tjetër. «Duke qenë diell më fshih»", - fjalën 

e arratisjes. Dhe do të ta thotë kush do ta ketë parë 

të kalojë: kush qe ai njeri dhe cila ish shtëpia e tij ? 

Shkonte vetëm në zjarrin e ditës, purpurin e netëve të tregojë? ... Duke qenë diell, Princ dhe Mjeshtër! Punët tona janë të shpërndara, detyrat pa nder, drithrat të pakorrura: lidhja e duajve pret në fundin e mbrëmjes. Ja këtu të lyer me gjakun tonë, këto fruta të fatit të stuhishëm.

Me hapin e saj si lidhëse duajsh jeta kalon pa urrejtje dhe pa shpërblim.

1972

 

Përktheu Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1