Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | NJE I HARRUAR

NJE I HARRUAR

Font size: Decrease font Enlarge font
image KONSTANDINOS KAVAFIS

KONSTANDINOS KAVAFIS  

 

                                               NJE I  HARRUAR

 

 Brendësi kafeje.  Zhaurimë.

 Nënjëtavolinë  rri  veçuar 

 njëi moshuar,  përkulur  mbi  gazetë.

 Pranë,asnjëshok. 

 Dhe mendon aty, n’at’ pleqëri  të trishtë,

 sa pak e ka gëzuar jetën, 

 kur ish’ e bukur dhe e brishtë

 kur fliste lirshëm e me rrjedhshmëri , 

 si dinte tëfliste dikur ai.

 E ndjen qëshumëka rënë, e sheh, e di.

 Koha e rinisë

“Ajo qëqe dje”. 

 O hapësirëe shkurtër, përse kaq shpejt mële?

 Befas për urtësinë mendon,  qëe ka tallur e mashtruar.   

 Dhe ai, tërësisht   (çfarëçmendurie!)  e kish besuar:

”Ke kohëplot,  kohëke dhe nesër,

 mos u mendo kaq shumë!”,  thosh ajo, 

 mirëke për t’ia kaluar, mos dysho!”

 Kështu  gëzimet njënga njëi bëri fli, 

 vrapin e ndali. Nëvend,  si mjaft të tjerë,mbeti dhe ai.

  Tani kujton me radhëhumbjet

  dhe 

  çdo rast 

  tingull përqeshjeje e talljeje i duket se mbart. 

  Ҫ’marrëzi!..

 

 I zhytur nëmendime,  nën  atë’ shi  kujtimesh

 është  shushatur fare. 

S’i vete mendja për kafe.

Mbështet kokën ntavolinë dhe …

 i harruar,

 rri  

 e

 fle.

Perktheu: Harallamb Fandi

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1