Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | ÇDO DITE

ÇDO DITE

Font size: Decrease font Enlarge font
image INGEBORG BACHMANN

 

  INGEBORG    BACHMANN

 

                                          ÇDO  DITE

 

                      Lufta tashmë nuk shpallet,

                      vazhdohet. E jashtëzakonshmja                                     

                     është kthyer në të zakonshme . Heroi

                     gjëndet larg luftimeve, i dobëti,

                     te zonat e zjarrit.

                     Uniforma e sotme është durimi,

                     medalja s’është veçse ylli i mjerë i shpresës, 

                      varur poshtë  zemrës.

                     Jepet 

                      për braktisje flamuri,

                      për akte trimërie ndaj mikut,

                     për tradhëti sekretesh që s’kanë më vlerë

                     dhe për moszbatim  të çdo lloj urdhëri.

                     Ta akordojnë

                      kur s’ndodh më gjë,

                     kur gjëmimet e predhave janë shuar,

                     kur armiku është bërë i padukshëm

                     dhe hija e riarmatimit

                     nxin gjithë qiellin.

Perktheu: Harallamb Fandi

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1