Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | KAM ZBRITUR I MBESHTETUR TE TI TE PAKTEN NJE MILION SHKALLE

KAM ZBRITUR I MBESHTETUR TE TI TE PAKTEN NJE MILION SHKALLE

Font size: Decrease font Enlarge font
image EUGENIO MONTALE

EUGENIO  MONTALE

 

                              KAM ZBRITUR  I  MBESHTETUR TE  TI  

                                                    TE  PAKTEN  NJE  MILION  SHKALLE

 

                Kam zbritur, duke tëdhënëkrahun, tëpaktën njëmilion shkallë

                kurse tani që s’je, nëto ka vetëm zbrazësi.

                E shkurtër paska qenërruga jonëe gjatë,

                imja vazhdon akoma, po kur s’je ti

                s’ mëduhen mëvendtakimet,

                as koha, pa le kurthet dhe dështimet 

                e humbësit qëkujton se realiteti ështëai qëshikon.

                Kam zbritur miliona shkallë, mbështetur te ti,

                jo sepse dihet qëkatër sy shohin mëmirënga dy.

                I zbrita pa frikë, se e dija, qënga bebëzat tona tësyve,

                dhe pse tëmjegulluara, tëvetmet qëma gjenin rrugën

                i kishe ti.

Perktheu: Harallamb Fandi

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1