Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | DASHURIA

DASHURIA

Font size: Decrease font Enlarge font
image BLAGA DIMITROVA

   BLAGA  DIMITROVA                                                

 

                                                                DASHURIA

 

                                             Kam humbur ecjen e shkujdesur,

                                             të qeshurën krenare gjithashtu,

                                           po  dhe heshtjen e butë të shpirtit,

                                               freskinë e vështrimit kuturù.

                                         Gjumin?.. Arratisur dhe ai.  S’dihet ku.

                                           I humba rrugët që më thërrisnin,

                                                        humba rebelimin,

                                            të papriturat, tingujt e këngëve,

                                                         të gjitha i humba 

                                                               dhe lirinë.

                                         Vërtet, më e shpenzuara e botës  jam,

                                                      po dhe më e pasura :

                                                         kam dashurinë.

Perktheu: Harallamb Fandi

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1