Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | DORA

DORA

Font size: Decrease font Enlarge font
image PJ Harvey

Polly Jean Harvey, MBE ( lindur më 9tetor 1969) E njohur si PJ Harvey, është shkrimtare, poete britanike si dhe një muzikante, këngëtare, , e njohur kryesisht si vokaliste dhe kitariste. PJ Harvey, emri i artit të Polly Jean Harvey.

DORA

Njerëzit shtrijnë dorën.

Ka tinguj briri dhe muzikë.

Njerëzit zgjasin dorën e lypësisë.

 

Tre djem kapuçinj kryqëzojnë krahët

dhe shmangin dorën,

dorën që lyp nën shi.

 

Gruaja e veshur me blu 

nuk do të që shohë dorën që lyp,

shtrirë nën shi.

Njerëzit shkojnë e vijnë, sytë e tyre mbi celularë.

Askush s’kujdeset për dorën e shtrirë 

që shkëqen nën shi.

 

Në lugoren e dorës

ka një katrore letre

të palosur,

 

por nuk ndalet kush mbi letrën e bardhë

që shkëlqen në dorën që lyp

e shtrirë dhe që shkëlqen nëpër shi.

 Përktheu: Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1