Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | Charles Bukowski, disa nga poezitë më të bukura

Charles Bukowski, disa nga poezitë më të bukura

Font size: Decrease font Enlarge font
image CHARLES BUKOWSKI 1920 - 1994

Në përvjetorin e vdekjes së Charles Bukowski, ne propozojmë disa nga poezitë më të bukura të autorit amerikan ... Sot është përvjetori i vdekjes së Charles Bukowski. Në veprat e tij, poezia dhe jeta ndërthuren me njëri-tjetrin, në mënyrë që kompozimet e tij të tregojnë jetën e tij të përditshme, të bëra prej grave dhe grave, basteve të gara me kalë dhe letërsisë, të vuajtjeve njerëzoree duke tradhtuar aspiratat. Në përvjetorin e vdekjes së tij ne ju ofrojmë disa nga poezitë e tij më të bukura.

TANI KA INFORMATIKË DHE ENDE MË SHUMË KOMPJUTERA

dhe së shpejti të gjithë do ta kenë një,

tre-vjeçarët do të kenë kompjutera

dhe të gjithë do të dinë gjithçka

si të gjithë të tjerët

shumë kohë përpara se t'i takonin

dhe kështu nuk do të duan t'i takojnë.

Askush nuk do të dojë të takojë më asnjë 

tjetër kurrë më

dhe do të jenë të gjithë

të burgosur

ja si dhe unë tani ... "

NËPËRMJET SHPIRTIT

"Ai e kalon shpirtin

si një thikë

dhe unë i sondoj peisazhet

herë i zymtë, herë i vrerosur

ku korbecë të zinj katran

krrokin kaq me zë të lartë

sa të gërvishtin muret e zemrës.

Kalon nëpër kopshte të këndshme

zbukuruar me margarita të bardha

dhe ngrohur nga një diell i vakët pranverë.

Por kur linfa e saj

Arrin kulmin shpërthen

gjethja njolloset.

Tampon i vetëm për të tillë plagë ...

PO ZEMËR!

"Të gjithë fqinjët mendojnë

se ne jemi

të çuditshëm.

Dhe ne mendojmë

njësoj për ta.

Dhe ne bëjmë

të gjithë

qendrën ... "

VAJZAT

"Sjell ndër mend 

të njëjtin

Abazhur

që nga

5 vjet

është mbulua

nga një pluhur baçelor

vajzae që hyjnë këtu

jam shumë

i zënë

për ta pastruar.

Por nuk më intereson,

Edhe unë kam qenë shumë

i zënë

për t’u kujtuar për të

deri më tani.

Që drita

vezullon

e zbehtë

prapa këtyre

5 vite

jetesë. "

KUR ZOTI KRIJOI DASHURINË

"Kur Zoti krijoi dashurinë, s’na ndihmoi shumë

kur Zoti krijoi qentë s’i ndihmoi shumë qentë

kur Zoti krijoi bimët ishte diçka normale

kur Zoti krijoi urrejtjen na dha një gjë normale të dobishme

kur Zoti më krijoi Mua ai më krijoi Mua

kur Perëndia krijoi majmunin majmuni po flinte

kur krijoi gjirafën ishte i dehur

kur krijoi narkotikët ishte çakërrqejf

dhe kur krijoi vetëvrasjen ishte në terren

Kur të krijoi ty të shtrirë në shtrat

e dinte se çfarë po bënte

ai ishte i dehur dhe i hareshëm

dhe krijoi malet, detin dhe zjarrin

në të njëjtën kohë

Bëri disa gabime

por kur të krijoi ty të shtrirë në shtrat

Ai bëri gjithë Universin e Tij të Shenjtë ".

9 mars 2018

Përktheu: Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1