Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | Tre poetë: FRANTIŠEK HALAS – LSE LASKER-SCHÜLER – OCTAVIO PAZ

Tre poetë: FRANTIŠEK HALAS – LSE LASKER-SCHÜLER – OCTAVIO PAZ

Font size: Decrease font Enlarge font
image FRANTIŠEK HALAS

 

František Halas (3 tetor 1901 në Brno - 27 tetor 1949 në Pragë) ishte një nga poetët lirik më të rëndësishëm të shekullit të 20-të, eseist si dhe përkthyes. Lindi nga një familje punëtori tekstili, Halas punoi si një libërshiltës. Ai ishte vetë-mësues, pa arsim të lartë. Pas vitit 1921 filloi botimin në gazetat komuniste Rovnost dhe Sršatec, dhe në vitin 1926 u bë redaktor në Orbis botues në Pragë. Gjatë Luftës së Dytë Botërore ai ishte aktiv në lëvizjen e rezistencës dhe pas vitit 1945 angazhohet në Ministrinë e Informacionit

 

ËMBËLSISHT

 

 

Si një kallì i imcak trupi yt

nga i cili u shkoq kokrra  e s’do kthehet të buisë

si një kalli imcak është trupi yt i hajthëm.

 

Lëmsh mëndafshi është trupi yt 

shkruar nga malli gjer në rrudhën e fundit

si një torkë mëndafshi është trupi yt

Qiell i djegur është trupi yt

vdekjen ëndërron prita në pëlhurë

si një qiell i djegur është trupi yt

 

Shumë  i ëmbël është trupi yt

të qarët e tij lëvizin qepallat e mia

sa i ëmbël është trupi yt.

 

LEXO KETU 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1