Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | PERKTHIME | VIHEM NË NJË VEND TË REHATSHËM

VIHEM NË NJË VEND TË REHATSHËM

Font size: Decrease font Enlarge font
image Ekaterina Josifova (1941)

 

 

VIHEM NË NJË VEND TË REHATSHËM

Mbi divan, jastëku, batanija e butë, librat.

Edhe ndriçimi është i mirë.

nuk vjen askush,

por unë nuk e humb shpresën

që të hyjë e të thotë

me ton qortues:

edhe kjo qeveri ra

dhe ti lexon Lao Tsu.

Për të cilën unë përgjigjem:

saktësisht.

 

DHURATAT

 

Ti ke një sëpatë dhe një ishull.

Ishulli ka një pemë.

Pikërisht sa për të bërë një pirogë.

Hipën në barkë.

Shkëputesh nga bregu duke ngulur në të degën më të drejtë të ish pemës.

Rryma rrëmben barkën.

E ndal në bregun e kontinentit.

Vendos të jetosh atje. Jo, jo në breg, në qytet.

Varka është kalbur prej kohësh.

Nuk di emrin - mos e pyet për atë ishull.

As për atë pemë.

 

SHTRËNGIM

 

Të pyet ajo, në rastin ideal, në një qeli të vetme

me një mjet, për shemull me një violinë

dhe të thotë: dil që këtu kur ti do të mësosh t’i biesh.

O në një qeli me një kinez:

Do të dalësh kur do të fillosh të flasësh kinezçe.

Nuk ke dashur kurrë që unë të shkruaja një poezi.

Por kjo është e nevojshme:

Unë mund të rregulloj sobën.

Mund të zbërthej bravën e derës.

 

Përktheu: Faslli Haliti

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1