Navigate archive
first first July, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | TEMA | ...lojë

...lojë

image Astrit Lulushi

...lojë
Astrit Lulushi

Mes kafshëve, vetëm njeriu është i aftë të ndjejë kënaqësi kur shikon një grindje, një zënkë, një luftë pa marrë pjesë në rrezik; nuk ka gjë më të ëmbël për ‘të sesa të mbajë pozita të larta, të sigurta, por jo nga frika, të fortifikuara, ndërsa të mençurit enden jashtë, ai kënaqet kur shikon se si humbasin në kërkim për udhën e jetës, apo kur sheh garën e intelektit, rivalitetin, natë e ditë, duke u përpjekur të tejkalojnë përpjekjet për të hyrë brenda mureve në luftë deri në majën e pushtetit.
Në çfarë errësire ​​dhe në çfarë rreziqesh kalon kjo periudhë e jetës, duke mos zgjedhur të kuptohet se natyra dëshiron më pak se kjo; dhimbjen ta ndajë nga trupi dhe mendja, që njeriu të gëzojë pa pasur nevojë të mendojë edhe për frikën. Por njeriu që sheh nga muret e fortifikuara vetëm kënaqet, qesh e duartroket vuajtjet e mundimin e tyre.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1