Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | TEMA | Njoftimi për shtyp: Amal Clooney u drejtohet Ambasadorëve të Zyrës së Jashtme për mbrojtjen e gazetarëve

Njoftimi për shtyp: Amal Clooney u drejtohet Ambasadorëve të Zyrës së Jashtme për mbrojtjen e gazetarëve

image Amal Clooney

 

Njoftimi për shtyp: Amal Clooney u drejtohet Ambasadorëve të Zyrës së Jashtme për mbrojtjen e gazetarëve

 

Sot (e martë 11 qershor) shënon një muaj deri në Konferencën Globale të Lirisë së Medias të Sekretarit të Jashtëm Jeremy Hunt në Londër.

 

Amal Clooney u drejtohet Ambasadorëve të Zyrës së Jashtme për mbrojtjen e gazetarëve

 

E dërguara e posaçme për lirinë e medias Amal Clooney të hënën më 10 qershor iu drejtua ambasadorëve tw Minsitrisw së Jashtme tw Britanisw sw Madhe gjatë Javës Lidershipuese të FCO për të folur për punën e saj duke mbrojtur gazetarët në të gjithë globin dhe rëndësinë e përpjekjeve të FCO për të mbrojtur liritë mediatike.

Znj. Clooney është caktuar në një Panel të Lartë të Ekspertëve Ligjorë për Lirinë e Medias - një grup i mendjeve më të larta ligjore në botë që do të këshillojë qeveritë dhe të tjerët për masat ligjore që do t’u lejojnë gazetarëve të bëjnë lirisht punën e tyre dhe t’i mbajnë ata në pushtet llogari.

Zonja Clooney tha:

Lufta për lirinë e medias është një nga betejat kryesore të kohës sonë. Gazetarët janë nën sulm si kurrë më parë dhe kemi arritur pikën ku ka pak vende në botë ku gazetarët nuk janë të kërcënuar. Ka shumë për të bërë, por rënia globale në lirinë e shtypit nuk do të përmbyset pa udhëheqje të vërtetë. Kjo fushatë është fillimi i asaj lufte.

Gjithashtu pjesëmarrës në këtë ngjarje ishte edhe Ministri i të Drejtave të Njeriut, Lordi (Tariq) Ahmed i Wimbledon. Ai iu drejtua rrjetit të Ambasadorëve dhe Komisionerëve të Lartë të Punëve të Jashtme në vizionin e tij për përmirësimin e lirisë së medias anembanë globit.

Lordi (Tariq) Ahmedi i Wimbledonit ka thënë:

2018 shikoi vrasjen e 99 gazetarëve në mbarë botën. Si një bashkësi ndërkombëtare ne duhet të zgjoheni dhe të ndërmarrim veprime më të forta për të mbrojtur liritë e medias dhe kjo është pikërisht ajo që Konferenca jonë Globale për Lirinë e Medias do të bëjë muajin e ardhshëm në Londër.

Ambasadorët britanikë dhe Komisionerët e Lartë janë në vijën e frontit të diplomacisë vitale që kërkohet kur ne punojmë për të zbuluar ata që mohojnë dhe keqpërdorin lirinë e shtypit, e cila kërcënon çdo shoqëri të hapur demokratike.

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1